Bijenvriendelijke planten

Bijenvriendelijke planten

De bij is 1 van de belangrijkste beestjes als het gaat om bestuiving van planten. Helaas wordt de bijenpopulatie steeds minder en dit zorgt ervoor dat steeds minder fruitbomen, planten, groentes etc. niet bestuift worden. Doordat de plant niet bestuift kan worden zorgt dit ervoor dat de plant geen vrucht gaat dragen. Om de bijenpopulatie op peil te houden of juist te verbeteren hebben we een lijst gemaakt van bijenvriendelijke planten!

Een lijst van een aantal planten die wij als plantpakket verkopen!

1. Hedera helix 'Arborescens' (Klimop)

Hedera Klimop Bijenvriendelijke Planten

De Hedera helix ‘Arborescens’ is een struikachtige klimop. Hij is groenblijvend wat voor de winter een mooi beeld geeft in jouw bijentuin! De Hedera bloeit van september tot oktober met opvallende witte bollen. De bijen zijn hier gek op want je zit al laat in het seizoen en het voedsel begint al wat schaarser te worden!

2. Sarcococca confusa (Vleesbes)

De Sarcococca confusa (Vleesbes) is een groenblijvende kleine heester. De plant bloeit vroeg in het seizoen: februari tot maart. De bijen beginnen net op gang te komen en door zijn vroege bloei zorg je ervoor dat de bij al vroeg aan zijn voedsel kan komen!

3. Sedum 'Herbstfreude' (Vetkruid)

De Sedum ‘Herbstfreude’ (Vetkruid) is een vaste plant die zich elk jaar weer bewijst. De plant bloeit van begin augustus tot eind september en de bijen zijn gek op deze plant! In de winter staat de plant ook nog mooi in de tuin want de bloemen blijven mooi stevig staan!

4. Echinacea purpurea (Zonnehoedskruid)

Zonnehoedskruid Bijenvriendelijke planten

Deze zeer opvallende plant is zowel voor mens als de bij een perfecte toevoeging in de tuin! De Echinacea purpurea (Zonnehoedskruid) is een zomerbloeier en ook deze planten zijn zeer geliefd bij de bij!

5. Achillea millefolium 'Paprika' (Duizendknoop)

Duizendknoop Bijenvriendelijke Planten

Deze mooie duizendknoop is een zeer geliefde plant bij de bij. Door zijn mooie bloeien zijn vele voedsel is dit een zeer geschikte plant voor de bij! De Achillea millefolium ‘Paprika’ bloeit van  van juni tot september!

6. Stachys byzantea (Ezelsoor)

Deze plant die de bladeren vrij laag aan de grond houd is een zeer gewilde plant voor de bij! Door zijn grijze en behaarde plant is dit een plant die echt opvalt in de tuin! De Stachys byzantea (Ezelsoor) bloeit van juni tot augustus.

Bijenvriendelijke planten pakket klein

Bijenvriendelijke planten pakket groot