Tuinonderhoud in het voorjaar

Tuinonderhoud advies Hardenberg JR Tuinadvies en Ontwerp

Het voorjaar breekt weer aan!

Het voorjaar breekt weer aan en dat betekend weer aan de slag in de tuin! Als het aan ons ligt is dit wel de meest mooie periode van het jaar want nog even en dan begint alles weer prachtig te bloeien en te groeien.

Maaarrr… voordat je alles zo prachtig aan het bloeien en groeien krijgt moet er nog heel wat gebeuren. We hebben voor jou even op een rijtje gezet wat er allemaal moet gebeuren in het voorjaar.

  1.  De vaste planten, siergrassen, sierheesters en rozen kunnen weer gesnoeid worden!
  2.  Zit er mos in je gazon? Dan is maart een ideale periode om het gazon te verticuteren! Zorg er wel voor dat je weet wat de oorzaak van het mos is: te laag gemaaid, geen neutrale tot kalkrijke grond (pH waarde 5,5 – 6 is ideaal), te veel schaduw op je gazon of is er geen goeie bodemstructuur? Lees hier het artikel waarom kalk belangrijk is.
  3.  Het gazon en de plantvakken moeten weer bemest worden! De planten en het gras komen weer uit een rustperiode, nu hebben ze weer voedingsstoffen nodig die o.a. meer wortels maken, een betere kleur geven en ervoor zorgen dat de plant mooier en uitbundiger bloeit!
  4.  Compost strooien of tuinturf strooien tussen de planten. Nadat je de planten hebt gesnoeid kun jij fatsoenlijk je compost en tuinturf strooien. Die zorgen ervoor dat de planten nog meer voeding krijgen
  5.  Groene aanslag verwijderen van je straatwerk. Dit doe je met een reiniger die de algen verwijderen van het straatwerk en absoluut niet met een hoge druk spuit! Dit zal alleen maar je straatwerk aantasten en dus weer eerder groen zal aanslaan.

Tuinonderhoud JR Tuinadvies en Ontwerp Bergentheim

Tuinonderhoud

Voor elke tuin maken wij onderhoudsplannen, dit is een boek die alleen over jou tuin gaat, oftewel geen 1 boek is hetzelfde! In het onderhoudsboek staat o.a. beschreven wanneer je moet bemesten, welke planten compost nodig zijn en welke juist tuinturf, hoe je het onkruid in je tuin bestrijd.

Met een bodemonderzoek kunnen we jou heel precies een advies geven over de hoeveelheden kalk en bemesting je tuin nodig heeft en door onkruiden in bijvoorbeeld het gazon kunnen we zien welke werkzaamheden er moeten gebeuren om die perfecte grasmat te krijgen!

Benieuwd naar ons boek? We komen graag eens langs om jou te helpen met het onderhouden van je tuin!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *