Tuinontwerp

Tuinontwerpen bij JR tuinadvies en ontwerp worden in 3D en 2D gemaakt. Bij het ontwerpen letten wij op vele factoren en zorgen  wij ervoor dat alles als een puzzel in elkaar past.

Wij vinden dat een perfect ontwerp voldoet aan de volgende eisen:

Tuinontwerp Tuintekenen Hardenberg Overijssel

Om de juiste verhouding tussen groen (beplanting) en grijs (bestrating) te krijgen hebben wij een aantal normen: ongeveer 35% bestrating in de tuin en ongeveer 65% groen in de tuin. Zo zorg je ervoor dat de tuin spannend blijft en in de warme zomermaanden vooral koel blijft. 

Een groot probleem is dat veel tuinen tegenwoordig teveel bestrating hebben, hierdoor kan het regenwater met een harde bui niet goed afgevoerd worden. Op plaatsen waar beplanting staat kan het water de grond in trekken. Daarom werken wij met de norm van 65% groen en 35% bestrating.

Andere factoren bij het ontwerpen

Hoogte in een tuin is erg belangrijk. Door lage beplanting zoals bodembedekkers te combineren met hogere beplanting zoals bomen, struiken of hagen ontstaat er beleving en spanning in de tuin. Daarnaast creëert u een tuin waarin het hele jaar door iets te beleven is. Vogels nestelen in de heg, bomen verkleuren prachtig in de herfst en de wintergroene struiken zorgen voor de beleving in de winter. Zelfs in kleine tuinen is het toepassen van hogere planten mooi! Informatie over een beplantingsplan vind u hier!

Als u in de tuin zit is het fijn om privacy te hebben. Het toepassen van een aantal struiken, hagen, siergrassen of bomen zorgt ervoor dat er meer privacy is in uw tuin of huis. Vooral wintergroene planten zijn geschikt voor afscheiden, zo hebt u het gehele jaar door privacy.

Het sfeervol aankleden van een mooie tuin is vaak één van de lastige onderdelen. De sfeer aanbrengen in een tuin is het perfectioneren van uw tuin. Dit kunt u op vele manieren doen: decoratie, verlichting, waterpartijen etc. Door te luisteren maken wij een ontwerp die perfect bij u past.

Hoe gaan wij te werk?

Als eerst maken wij een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Uit dit gesprek komen de eisen en wensen u naar voren. Tevens bespreken wij in dit gesprek u van ons verwacht. 

Voor meer informatie over onze werkwijze:

JR tuinadvies en ontwerp biedt meerdere diensten aan, deze diensten zijn verkrijgbaar in een pakket. U kunt er ook voor kiezen om een eigen pakket samen te stellen.

Hieronder kunt u meer informatie vinden over deze pakketten.

Werkzaamheden

Voor meer informatie kunt u hieronder één of meerdere werkzaamheden bekijken. Als u een pakket heeft kunt kiezen of een pakket heeft kunnen samenstellen kunt u contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

JR Tuinadvies en ontwerp

Bergentheim
Mariënberg

Website: jrtuinadvies.nl
E-mail: info@jrtuinadvies.nl
telefoon: Hendrie 06-24201093
Rick 06-36529158

JR Tuinadvies en Tuinontwerp