Tuin Brucht JR Tuinadvies en Ontwerp

Tuinplannen maken in de winter!

Tuinplannen maken in de winter!

De winter, voor hoveniers en tuinontwerpers misschien wel de meest rustige periode van het jaar. Want met dit koude weer denkt toch bijna niemand aan de tuin? In deze blog gaan we jou vertellen waarom het verstandig is om juist nu tuinplannen te gaan maken!

Waarom dan juist in de winter?

Eigenlijk hebben we daar maar 1 goede reden voor. Door in de winter je tuinplannen te maken kan de aanleg of de renovatie van je tuin gelijk van start gaan in het voorjaar. Hierdoor hebben je planten en je gazon het hele jaar nog om aan te slaan en een wortelgestel te creëren.

Dit is weer belangrijk voor de weersomstandigheden in Nederland, of er valt weer enorm veel water (en dit water moet weer afgevoerd kunnen worden door de bodem en door de planten worden opgenomen) of planten en gras moet tegen de droogte bestand zijn. Door een goed wortelgestel te hebben zorg je ervoor dat ze daar beter bestand tegen zijn.

Wat kunnen wij dan voor jou doen?Tuinontwerp Tuintekening JR Tuinadvies en Ontwerp

Onder een genot van een bakje koffie gaan we met jou om tafel, we gaan luisteren naar wat je ervaringen zijn in je huidige tuin en welke ‘problemen’ je ervaart in je tuin. Door dit allemaal goed bij te houden, goed te luisteren en vragen te stellen kunnen we heel goed in kaart brengen wat jou wensen zijn.

Vanaf dit moment kunnen wij een schetsontwerp aanleveren, we laten zien hoe we jou en onze ideeën verwerkt hebben in een mooie tuintekening. De vormgeving is allereerst het belangrijkste in de tuin, hoe gaan we de bestrating, gazons en de plantvakken indelen? Zijn we het daar over eens dan kunnen we verder gaan met het invullen van het materialenplan en het beplantingsplan.

Het invullen van het ontwerp

Met voorbeelden en inspiratie kunnen wij jou al veel laten zien maar ook eigen ideeën zijn van harte welkom! Door goed te kijken wat de kwaliteiten van bepaalde houtsoorten of steensoorten zijn kunnen wij jou goed adviseren om welke te gaan gebruiken in jou tuin.

Daarnaast is een goed beplantingsplan in onze ogen het belangrijkste plan wat er is, want planten maken je tuin! Zo letten we op de bodem, de zon, de bloei en niet te vergeten de bladkleuren. In zowel kleine als grote tuinen proberen we hoogte te brengen door vaste planten, struiken en bomen te combineren. Zo wordt de beleving in je tuin groter en kun je meer gaan genieten in je tuin!

De plannen zijn gemaakt en wat nu?

De plannen zijn gemaakt en de tuin kan aangepakt worden. Dan is natuurlijk de vraag wat er dan gebeurd. Met een goed netwerk van hoveniers kunnen wij dit voor jou regelen. Hoveniers die kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit, dat vinden wij belangrijk!

Zelf de tuin aanleggen? Geen probleem, met ons aanleg advies weet je precies wat je moet doen en in welke volgorde je dit moet doen.

Wie weet spreken we elkaar onder genot van een bakje koffie!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *